TOKAT / TURHAL - Yeşilırmak Anadolu Lisesi

Nis

Amasya Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Nurşat BİÇER , okulumuz öğrencileri ile 30.04.2024 salı günü saat 13:30 da 'Dilimiz Kimliğimizdir 'söyleşisi gerçekleştirecek.

Nis

ÇEDES Projesi Kapsamında Okulumuz Öğrencilerinin Mart Ayında Yapmış Oldukları Çalışmalar.

Nis

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirdik.

Bizleri, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyoruz.

Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanında, şu mübarek bayram günlerinde dahi başta Gazze’de olmak üzere zulüm altında inleyen, yokluk ve yoksulluk içinde çırpınan kardeşlerimizin olduğunu bilmek, kalplerimizi hüzünlendiriyor.

Bayramların, tüm Müslümanlar ve insanlık için de gerçek manasıyla “bayram” havasında geçmesini arzu ediyoruz.

Rabbimizin gönüllerimizi yumuşattığı bu özel günler, aynı zamanda kırgınlıkların giderilmesi, küskünlerin barışması için de önemli fırsatlardır.

Bayram vesilesiyle, annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız yanında; yetimleri, öksüzleri, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onların da gönüllerini almayı lütfen ihmal etmeyelim.

Bayram sevincini yaşarken; hastaları, muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları, mazlumları lütfen unutmayalım.

Karşılığını Allah’tan bekleyerek, Rabbimizin bizlere verdiği nimetleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım, onlara da yardım elimizi uzatalım.

Mevla’mdan, içinde bulunduğumuz mübarek günler hürmetine, ülkemizin ve milletimizin önünü açmasını, ufkunu aydınlatmasını niyaz ediyoruz.

Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.

Bayramınız mübarek olsun.

Nis

Kadir gecesi; 610 yılının Ramazan ayının 27. Gecesi olan peygamberimize Nur Dağının Hira mağarasında Alâk suresinin ilk 5 ayeti ile başlayan vahyin insanlıkla buluşmaya başladığı gecedir. O da sadece 1 gecedir. Ondan sonraki Ramazan ayının 27. Geceleri 610 yılında ki vahyin inmeye başladığı gecelerin yıl dönümüdür. Eğer Kur'an sizin hayatınıza inmişse sizin için o gece Kadir gecesi olur. Şayet Kur'an sizin hayatınıza dokunmamışsa Ramazan ayının 27. Gecesinin diğer gecelerden sizin için hiçbir farkı yoktur. Kur'an-ı Kerim'i hidayet rehberi olarak görenlere Kadir gecesinin 1414'üncü yıl dönümü kutlu olsun.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Kemal Bülbül okulumuzu ziyaret etti.

Genel Müdürümüz eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

9. Sınıf Öğrencileri İle İftar ve Teravih Programı

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet YURTTAŞ ,Sosyal Sorumluluk Kulübü öğretmenlerimiz Betül ÜNLÜ,Zeynep BULUT ve Hilal KARAASLAN'ın katkılarıyla okulumuzda Ramazan Ayına Özel Gıda Kolisi Yardımı için tüm çalışanlar ve öğrencilerimizden yardımlar toplanmıştır.Öğrencilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi velilerimize ve okulumuzun bulunduğu Celal Mahallesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza  Gıda Koli dağıtımı yapılmıştır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından okulumuza verilen Basketbol ve Voleybol direkleri  çalışanlarımız tarafından okul bahçemize dikildi.Katkılarından dolayı İlçe Müdürümüz Ali TAŞTAN' a ,İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İlhan KURTUL'a ve Turhal Belediye Başkanımız İlker BEKLER'e teşekkür ederiz.

Mrt

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103.YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA HAFTASI KUTLU OLSUN

SUSMAYIN EY MİLLETİM..!

BAYRAKSIZLARDA AR OLMAZ..

SUSAR İSE YİĞİTLER

VATAN BİZE YAR OLMAZ..

MEHMET AKİF ERSOY

Bugün 12 Mart İstiklal Marşının kabulü.Mehmet Akif ERSOY'un muazzam eseri 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından

kabul edilmiştir.

Bağımsızlığımıza olan inancımızı destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılının gururunu yaşıyoruz...

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı armağan eden Şehitlerimizi, Gazilerimizi şükranla anıyoruz

" Allah bu millete bir daha İSTİKLAL MARŞI yazdırmasın..."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Okulumuz 12C şubesi öğrencileri  Tarih dersi öğretmenimiz Cemal GÖZÜBÜYÜK refakatinde  Çağdaş Türk Tarihi derslerini 'Dersimiz Tokat' projesi kapsamında Turhal Kayseri Şeker Fabrikasını gezerek işlediler.

Mrt

Okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik Meslek Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında Turhal Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mehmet Akif GÜMÜŞ ,Eczacı  Emre METİN ve Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Leyla ÇİMEN tarafından  Mesleki Bilgilendirme yapılmıştır.

Mrt

1-7 mart deprem haftası nedeniyle okulumuzda Afet Hazırlık ve Sivil Savunma Kulübü öğretmenlerimiz tarafından Deprem Tatbikatı düzenlenmiştir.

Mrt

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında kronik hastalıklar,sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam birimi tarafından 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerimize Diyetisyen doktor Gülşah SAĞ tarafından 'Sağlıklı Beslenme, Obozite , Fiziksel Aktivitelerinin önemi ve Diyetisyenlik Mesleği ile ilgili 5 oturumda 408 ve 13 öğretmenimize eğitim verildi.