T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / TURHAL - Yeşilırmak Anadolu Lisesi

Okul - Veli İşbirliği

AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI İÇİN

VELİLERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ

1.  Velisi bulunduğumuz öğrencinin zorunlu nedenler dışında okula devamının sağlanması, öğrencilerimizin özürlü olarak okula devamsızlığı halinde durumun müdür yardımcısına aynı gün telefonla bildirilmesi.

2.  Öğrencinin rahatsızlığı nedeniyle okula devam edememesi durumunda resmi ya da özel bir sağlık kuruluşundan alacağınız sağlık raporunun en kısa zamanda okul idaresine teslim edilmesi.

3.  Her türlü bilginin size zamanında ve sağlıklı olarak ulaşması için adres ve telefon değişikliklerinin zaman geçirmeden okul müdür yardımcısına bildirilmesi.

4.  Öğrencinin derse devamı başarısı için ön koşuldur. Öğrencinin ders saatleri içerisinde okuldan ayrılmasını gerektiren sağlık gibi zorunlu haller dışında izin istenmemesi.

5.  Öğrencinin sağlığı veya ailevi durumu ile ilgili özel bir sorunu varsa sınıf öğretmenine ilgili müdür yardımcısına rehberlik servisine bilgi verilmesi.

6.  Öğrencinin evde sınıf rehber öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından hazırlanan çalışma planına uymasını ve uygun bir ortamda ders çalışmasını sağlamak suretiyle başarısının artması için destek olunması.

7.  Öğrencinin olumsuz eleştiriden çok yapıcı değerlendirmeye ve koşulsuz güvene ihtiyacı olduğu gerçeğinin unutulmaması.

8.  Öğretmenlere ve okula güven duyulması ve bu güvenin öğrenciye hissettirilmesi.

9.  Okulla ya da öğretmenle ilgili değerlendirmelerin bizzat okulla ve öğretmenle paylaşılması.

10.  Sınıf öğretmeninin ya da okul idaresinin düzenlemiş olduğu toplantı, etkinlik, seminer vb. faaliyetlere katılma konusunda duyarlı olmak.

11.  Öğrencinin gelişmesi için veli ile konuşulan konuların takibinin yapılması, gelişme ve değişmelerin ilgili öğretmen ile paylaşılması.

12.  Çocuklarının sınıftaki diğer öğrencilerle ve başkalarıyla kıyaslanmaması.

13.  Çocuğa karşı aşırı serbest ya da aşırı disiplinli bir tutum izlenmeyip tutarlı olunması.

14.  Öğrencinin kapasitesinden yüksek beklentiler içerisinde olunmaması.

15.  Öğrencilerimize ev ortamında çeşitli sorumlulukların verilerek onlara yaparak yaşayarak öğrenme fırsatlarının sunulması.

16.  Okul-Aile Birliği çalışmalarına ilgi, beceri ve donanımları çerçevesinde katkı ve destek sağlanması.

17.  Öğrencinin okuma ve araştırmaya daha fazla zaman ayırmasını sağlamak amacıyla televizyon seyretme ve oyun oynama saatlerinin düzenlenmesi.

18.  Velilerimizin akademik başarının artırılmasında ön koşul olan "Verimli Ders Çalışma" yolları hakkında bilgi edinmesi ve öğrencisiyle paylaşması. 

19.    Velilerimizce "1. Dönem Etüt Programı" doğrultusunda öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların takibinin sağlanması.

20.    Velilerimizce "2. Dönem Etüt Programı" doğrultusunda öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların takibinin sağlanması.

21.  Velilerimizce "Yaz Tatili Çalışma Programı" doğrultusunda düzenli aralıklarla okul ile iletişime geçerek öğrencilerimizin yaptığı çalışmaların takibinin sağlanması.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2013 - Güncelleme: 28.02.2022 09:55 - Görüntülenme: 2823
  Beğen | 3  kişi beğendi