TOKAT / TURHAL - Yeşilırmak Anadolu Lisesi

Mrt

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103.YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA HAFTASI KUTLU OLSUN

SUSMAYIN EY MİLLETİM..!

BAYRAKSIZLARDA AR OLMAZ..

SUSAR İSE YİĞİTLER

VATAN BİZE YAR OLMAZ..

MEHMET AKİF ERSOY

Bugün 12 Mart İstiklal Marşının kabulü.Mehmet Akif ERSOY'un muazzam eseri 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından

kabul edilmiştir.

Bağımsızlığımıza olan inancımızı destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılının gururunu yaşıyoruz...

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve bu destanı armağan eden Şehitlerimizi, Gazilerimizi şükranla anıyoruz

" Allah bu millete bir daha İSTİKLAL MARŞI yazdırmasın..."

Mehmet Akif ERSOY

Mrt

Okulumuz 12C şubesi öğrencileri  Tarih dersi öğretmenimiz Cemal GÖZÜBÜYÜK refakatinde  Çağdaş Türk Tarihi derslerini 'Dersimiz Tokat' projesi kapsamında Turhal Kayseri Şeker Fabrikasını gezerek işlediler.

Mrt

Okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik Meslek Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında Turhal Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Mehmet Akif GÜMÜŞ ,Eczacı  Emre METİN ve Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Leyla ÇİMEN tarafından  Mesleki Bilgilendirme yapılmıştır.

Mrt

1-7 mart deprem haftası nedeniyle okulumuzda Afet Hazırlık ve Sivil Savunma Kulübü öğretmenlerimiz tarafından Deprem Tatbikatı düzenlenmiştir.

Mrt

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında kronik hastalıklar,sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam birimi tarafından 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerimize Diyetisyen doktor Gülşah SAĞ tarafından 'Sağlıklı Beslenme, Obozite , Fiziksel Aktivitelerinin önemi ve Diyetisyenlik Mesleği ile ilgili 5 oturumda 408 ve 13 öğretmenimize eğitim verildi.

Şbt

Okulumuzda Taşımalı Öğrencilerin Katılımıyla ÇEDES Projesi Kapsamında Öğle Yemeği Etkinliği Düzenledik.Katılımlarından Dolayı ;Celal Mahallesi Muhtarı Turgut ATAY, Alemoğlu Cami Müezzini Abdurrahman GENÇLER ve Mahalle Sakinlerine Teşekkür Ediyoruz.

Şbt