TOKAT / TURHAL - Yeşilırmak Anadolu Lisesi

Nis

Amasya Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Nürşat BİÇER , okulumuz öğrencileri ile 'Dilimiz Kimliğimizdir 'söyleşisi gerçekleştirdi.

Nis

29-30 Nisan tarihlerinde  İlçemizde görevli okul müdürlerine Eğitim Müfettişi Ceyhun DUR tarfından okulumuzda  'Etik Eğitimi Semineri' verildi.

Nis

29-30/04/2024 ve 02/05/2024 tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme biriminde görevli , Sümeyya ÇİĞDEM ve Haydar ERCAN tarafından 'Açık Uçlu Madde Yazma ve Ölçme Değerlendirme Semineri' okulumuzda düzenlendi.

Nis

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Veli Toplantısını Gerçekleştirdik.

Nis

Turhal da görev yapan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Öğretmenlerimize Eğitim Müfettişi Ceyhun DUR tarafından okulumuzda Etik Eğitimi Semineri verildi.

Nis

Amasya Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Nurşat BİÇER , okulumuz öğrencileri ile 30.04.2024 salı günü saat 13:30 da 'Dilimiz Kimliğimizdir 'söyleşisi gerçekleştirecek.

Nis

ÇEDES Projesi Kapsamında Okulumuz Öğrencilerinin Mart Ayında Yapmış Oldukları Çalışmalar.

Nis

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirdik.

Bizleri, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyoruz.

Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanında, şu mübarek bayram günlerinde dahi başta Gazze’de olmak üzere zulüm altında inleyen, yokluk ve yoksulluk içinde çırpınan kardeşlerimizin olduğunu bilmek, kalplerimizi hüzünlendiriyor.

Bayramların, tüm Müslümanlar ve insanlık için de gerçek manasıyla “bayram” havasında geçmesini arzu ediyoruz.

Rabbimizin gönüllerimizi yumuşattığı bu özel günler, aynı zamanda kırgınlıkların giderilmesi, küskünlerin barışması için de önemli fırsatlardır.

Bayram vesilesiyle, annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız yanında; yetimleri, öksüzleri, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onların da gönüllerini almayı lütfen ihmal etmeyelim.

Bayram sevincini yaşarken; hastaları, muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları, mazlumları lütfen unutmayalım.

Karşılığını Allah’tan bekleyerek, Rabbimizin bizlere verdiği nimetleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım, onlara da yardım elimizi uzatalım.

Mevla’mdan, içinde bulunduğumuz mübarek günler hürmetine, ülkemizin ve milletimizin önünü açmasını, ufkunu aydınlatmasını niyaz ediyoruz.

Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.

Bayramınız mübarek olsun.

Nis

Kadir gecesi; 610 yılının Ramazan ayının 27. Gecesi olan peygamberimize Nur Dağının Hira mağarasında Alâk suresinin ilk 5 ayeti ile başlayan vahyin insanlıkla buluşmaya başladığı gecedir. O da sadece 1 gecedir. Ondan sonraki Ramazan ayının 27. Geceleri 610 yılında ki vahyin inmeye başladığı gecelerin yıl dönümüdür. Eğer Kur'an sizin hayatınıza inmişse sizin için o gece Kadir gecesi olur. Şayet Kur'an sizin hayatınıza dokunmamışsa Ramazan ayının 27. Gecesinin diğer gecelerden sizin için hiçbir farkı yoktur. Kur'an-ı Kerim'i hidayet rehberi olarak görenlere Kadir gecesinin 1414'üncü yıl dönümü kutlu olsun.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Kemal Bülbül okulumuzu ziyaret etti.

Genel Müdürümüz eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

9. Sınıf Öğrencileri İle İftar ve Teravih Programı

Mrt

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ahmet YURTTAŞ ,Sosyal Sorumluluk Kulübü öğretmenlerimiz Betül ÜNLÜ,Zeynep BULUT ve Hilal KARAASLAN'ın katkılarıyla okulumuzda Ramazan Ayına Özel Gıda Kolisi Yardımı için tüm çalışanlar ve öğrencilerimizden yardımlar toplanmıştır.Öğrencilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi velilerimize ve okulumuzun bulunduğu Celal Mahallesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza  Gıda Koli dağıtımı yapılmıştır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü.

Mrt

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından okulumuza verilen Basketbol ve Voleybol direkleri  çalışanlarımız tarafından okul bahçemize dikildi.Katkılarından dolayı İlçe Müdürümüz Ali TAŞTAN' a ,İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İlhan KURTUL'a ve Turhal Belediye Başkanımız İlker BEKLER'e teşekkür ederiz.